Proiect ICAR

CAR Incluziune prin Micro-Credit și Ajutor Reciproc - strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale", ID 173/6.1/S/148102

Comunicat de presa

Rezultate obtinute in cadrul Proiectului ICAR Incluziune prin micro-credit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale.

Implementarea proiectului de economie sociala “ICAR Incluziune prin micro-credit si Ajutor Reciproc – strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale” a ajuns la final. Proiectul a fost implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din România alaturi de 27 de parteneri la nivel national in perioada ianuarie-decembrie 2015 si a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prin implementarea unui astfel de proiect partenerii si-au propus ss contribuie la dezvoltarea economiei sociale, dar si la promovarea beneficiilor aduse de “al treilea sector” în procesul de incluziune sociala si de crestere economica sustenabila a comunittailor. Pentru aceasta cei 27 de parteneri implicati au avut mai multe planuri de actiune prin care si-au propus ss îndeplineasca urmatoarele obiective:

  • promovarea si dezvoltarea întreprinderilor sociale;
  • promovarea si dezvoltarea întreprinderilor sociale;
  • înfiintarea unui numar de 9 C.A.R.-Structuri de economie sociala (SES) si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare
  • crearea a 36 de noi locuri de munca din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est.

Astfel, la nivelul regiunii de dezvoltare Oltenia, prin intermediul proiectului a fost înfiintata în comuna Pielesti structura de economie sociala ASOCIATIA CASA DE AJUTOR RECIPROC OLTENIA IFN, prin intermediul careia au fost create doua locuri de munca, dintre care ambele dedicate persoanelor defavorizate. Întreprinderea nou înfiintata are ca principal obiect de activitate îl constituie acordarea de împrumuturi membrilor sai, cu dobânda care se reîntoarce la fondul social al acestora, dupa deducerea cheltuielilor si constituirea fondurilor statutare.

Pentru informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului sau confirmarea participarii la eveniment ne puteti contacta la adresa de e-mail ujcardoljcv@yahoo.com.

*Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din România alaturi de 27 de parteneri la nivel national, dupa cum urmeaza: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Arges, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Buzau, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Dâmbovita, Uniunea Teritoriala a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Mures, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Dolj, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Braila, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Vâlcea, Casa de Ajutor Reciproc Arpechim I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Silvapam I.F.N, Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc învatamânt Braila, Casa de Ajutor Reciproc Municipiul Bucuresti, Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea Braila, Casa de Ajutor Reciproc învvtamânt Târgoviste, Casa de Ajutor Reciproc Judetean Târgoviste, Casa de Ajutor Reciproc Apcarom Buzau I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Zarand I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Hateg I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N. Deva, Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea, Casa de Ajutor Reciproc I.F.N Municipal Ramnicu Valcea, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi.